Słodkie marchewki z boczkiem
Słodkie marchewki z boczkiem mogą być przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 7 g tłuszczu i łącznie 130 kalorii. Za 40 centów za porcję otrzymasz dodatek dla 4 osób. Dostarcza go Taste of Home. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka marchewki, soli, zielonej cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 38%. Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Marchew z bekonem i cebulą, Szarpana marchewka z boczkiem i Marchew pieczona w bekonie.
Instrukcje
Ugotuj marchewki zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Smażyć boczek na małej patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjmować na ręczniki papierowe łyżką cedzakową; odcedzić, zachowując 1 łyżeczkę soku.
Cebulę podsmaż na maśle z odłożonym sosem.
Dodaj brązowy cukier, sól i pieprz; gotować i mieszać, aż brązowy cukier się rozpuści.
Odcedź marchewki i wymieszaj z mieszanką cebuli. Pokruszyć boczek; posypać po wierzchu.