Słodkie laski bożonarodzeniowe
Słodkie laski świąteczne wymagają około 55 minut od początku do końca. Ten przepis jest na 30 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo ma 192 kalorie , 3 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Za 30 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Mieszanka mąki, skórki pomarańczowej, ciepłej wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Sprawdza się dobrze jako niedroga przystawka na Boże Narodzenie . Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy to Cringle Christmas Crack (The Best Christmas Crack Ever!) , Divine Christmas Candy Cane Cookies i A Christmas With Peking Duck .
Instrukcje
W rondlu wymieszaj wszystkie składniki nadzienia. Doprowadź do wrzenia; zmniejsz ogień i gotuj 5 minut. Ostudź do temperatury pokojowej.
Tymczasem, aby przygotować ciasto, zagotuj mleko i ostudź do letniej temperatury. Rozpuść drożdże w wodzie; odstaw. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sól i skórkę z cytryny.
Dodaj masło i mieszaj, aż mieszanka będzie miała konsystencję grubej mąki.
Dodaj mleko, mieszankę drożdżową i jajka.
Wymieszaj, aż powstanie miękkie ciasto.
Umieść ciasto w natłuszczonej misce. Przykryj szczelnie folią spożywczą; wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Podziel ciasto na pół. Na dobrze posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każdą połowę ciasta na prostokąt o wymiarach 18 cali x 15 cali. Podziel nadzienie i rozsmaruj na każdym prostokącie. Złóż każdy prostokąt na trzy części, zaczynając od boku 15 cali. Ciasto będzie teraz miało wymiary 15 cali x 6 cali.
Pokrój każdy kawałek na 15 krótkich pasków. Skręć każdy pasek i uformuj go w laskę cukrową.
Umieścić na natłuszczonych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 15-18 minut lub do uzyskania złotego koloru. Ostudzić na kratce. W razie potrzeby polać lukrem z cukru pudru.