Słodkie i łatwe empanady ananasowe
Słodka i łatwa empanada ananasowa to wegetariański przepis lakto ovo składający się z 18 porcji. Za 34 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 169 kalorii . Ten przepis zachwycił 8 osób. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup ciasto francuskie, jajka, ser monterrey jack i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to europejskie danie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 27% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Słodkie i łatwe empanady ananasowe , Słodkie i łatwe empanady ananasowe i Słodkie empanady jagodowe .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: okrągła foremka do ciastek o średnicy 3 cali lub czysta puszka o średnicy 3 cali ze zdjętą górną częścią
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj dużą blachę do pieczenia nieprzywierającym sprayem do gotowania. Rozłóż 1 arkusz ciasta francuskiego na lekko posypanej mąką powierzchni. Używając 3-calowej foremki do ciastek lub 3-calowej puszki ze zdjętą górną częścią, wytnij 9 krążków ciasta. Powtórz tę czynność z pozostałym arkuszem ciasta francuskiego. Połóż małą łyżeczkę cajety na środku każdej rundy. Na wierzch posypujemy startym serem i 3 lub 4 kawałkami ananasa.
Posmaruj brzegi każdego koła masą jajeczną i zamknij każdą empanadę w półksiężyc. Zaciśnij krawędzie widelcem.
Przenieś na przygotowaną blachę do pieczenia i posmaruj każdą empanadę mieszanką jajeczną. Zaciśnij krawędzie widelcem.
Przenieś empanady na przygotowaną blachę do pieczenia i posmaruj je mieszanką jajeczną.
Posyp cukrem demarara i piecz na złoty kolor, około 25 do 30 minut.
Przełóż empanady na półmisek i podawaj na ciepło.