Słodkie i pikantne prażone migdały
Słodkie i pikantne prażone migdały to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 1103 kalorii, 32G białka, oraz 71 g tłuszczu każdy. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Mieszanka cukru, ekstrakt waniliowy, mielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest dobre. Spróbuj Pikantno-Słodkie Prażone Migdały, Słodkie Pikantne Smokey Prażone Migdały, oraz Słodkie i pikantne Chińskie pięć przypraw prażone migdały dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (120 stopni C). Lekko posmaruj patelnię z galaretką 10x15 cali.
Połączyć białko jaja i wanilii w dużej misce; ubić do piany.
Dodać migdały i wrzucić do herbu.
Wlać migdały do sitka siatkowego, aby odsączyć nadmiar płynu, 5 do 10 minut. Powrót napięte migdały do miski.
W misce wymieszać cukier biały, cukier brązowy, cynamon, chili w proszku i sól.
Posypać mieszaninę cukru na migdały i wrzucić do płaszcza równomiernie.
Nakrętki rozprowadzić równomiernie na przygotowanej patelni z galaretką.
Piec, mieszając co 20 minut, aż przyprawa przylgnie do migdałów, około 1 godziny. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed przechowywaniem w szczelnym pojemniku.