Słodkie i pikantne pieczone orzeszki Pekan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj słodkich i pikantnych pieczonych orzechów pekan. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 224 kalorie. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Mieszanka brązowego cukru, chili w proszku, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Podobne przepisy to Słodkie i pikantne pieczone orzeszki Pekan, Słodkie i pikantne orzeszki Pekan, oraz Słodko-pikantne orzeszki Pekan.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozprowadzić pekan na blasze w jednej warstwie. Pieczemy przez 10 minut, od czasu do czasu potrząsając patelnią, aż orzechy będą pachnące i jasnobrązowe.
Podczas gdy orzechy są pieczenia, połączyć cynamon, chili w proszku, kminek, cayenne, imbir i sól w małej misce.
Wyjąć orzechy z piekarnika i umieścić w misce. Wymieszać z roztopionym masłem, brązowym cukrem i przyprawami, podczas gdy orzechy są jeszcze gorące, łącząc równomiernie.