Słodkie i lepkie żeberka wieprzowe
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Słodkie i lepkie żeberka wieprzowe może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 754 kalorie, 39g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 38 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ketchup, miód, ocet balsamiczny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest dobre. Podobne przepisy to Słodkie Lepkie Żeberka Wieprzowe, Lepkie Żeberka Wieprzowe, oraz Lepkie Żeberka Wieprzowe.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść żebra w patelni do pieczenia, przecinając Stojaki na pół, aby pasowały w razie potrzeby.
Połączyć czosnek, rozmaryn, brązowy cukier, ocet balsamiczny, sól i cayenne w małej misce, i pocierać mieszaninę równomiernie na żeberka. Pozostaw żeberka do marynowania w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Wlać 1/2 szklanki wody do patelni i przykryć patelnię szczelnie folią aluminiową. Żeberka upiec, aż mięso będzie bardzo miękkie i łatwo oddzielić od kości, około 1 1/2 godziny. Podczas gdy żeberka są pieczenia zrobić sos BBQ.
Umieść ocet balsamiczny w średnim rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień do medium i gotować ocet, aż zostanie zmniejszona o jedną trzecią, o 8 protokół.
Whisk w ketchup, ocet jabłkowy, miód, musztarda, melasa, Worcestershire, ostry sos i sól. Doprowadzić sos z powrotem do wrzenia, a następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, 15 do 20 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej.
Aby zakończyć, wyjąć żebra z piekarnika i przenieść do 2 blach do pieczenia wyłożonych folią aluminiową. Zwiększ temperaturę piekarnika do 450 stopni F.
Obficie posmarować obie strony żeber sosem BBQ i piec przez 10 minut, aż sos będzie rumiany i skwierczący. Pozostawić żebra na 10 minut przed krojeniem.