Słodkie Ciasto Brzoskwiniowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj słodkiego ciasta brzoskwiniowego. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 837 kalorii, 10g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 37 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ekstraktu z wanilanu, proszku do pieczenia, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%. Podobne przepisy to Ciasto brzoskwiniowe z kwaśnym lukrem brzoskwiniowym, Słodka Herbata Brzoskwiniowa, oraz Słodki Sos Brzoskwiniowy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak na piekarnik na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. masło i mąka 8-by-8-calowe szklane naczynie do pieczenia.
Mąkę, sodę oczyszczoną, sól, proszek do pieczenia i cynamon ubić w średniej misce do wymieszania. Ubij cukier, olej, jajka i wanilię w osobnej dużej misce, aby wymieszać. Wymieszać posiekane brzoskwinie. Stopniowo dodawać suche składniki i mieszać aż do wymieszania.
Wlać ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec, aż tester włożony do środka bochenka wyjdzie bez dołączonych okruchów, około 1 godziny 10 minut.
Przenieść patelnię do stojaka z drutu i ostudzić przez 15 minut.
Wyjąć bochenek z patelni i całkowicie ostudzić, około 1 godziny.
Na lukier: Beat masło, śmietana, 2 łyżki wody i wanilii w dużej misce, za pomocą elektrycznego miksera ręcznego na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste. Stopniowo ubijaj cukier puder, aż będzie lekki i kremowy, dodając dodatkową wodę, 1 łyżeczkę na raz, w razie potrzeby.
Rozłóż lukier na wierzchu schłodzonego bochenka. Pozostaw lukier na 25 minut.
Bochenek pokroić w plasterki i podawać.