Słodki ziemniak z prażonym kokosem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać słodkie ziemniaki z tosty Kokosowe spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 161 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz brązowe nasiona gorczycy, czosnek, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Piernikowa zupa ze słodkich ziemniaków z prażonym kokosem i pestkami dyni, Tosty Kokosowe chleb bananowy z wanilią tosty Kokosowe, oraz Słodki Banan Lumpia z mleczną czekoladą tosty masło kokosowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś słodkie ziemniaki i 1 1/2 szklanki wody do wrzenia z kurkumą, cayenne i 1 łyżeczka soli w rondlu 3-quart, a następnie gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, do miękkości, 8 do 10 minut.
Tymczasem, tosty Kokosowe w małej ciężkiej patelni na średnim ogniu, stale mieszając, aż bardzo tosty (blady czerwonawo-brązowy na całym; należy uważać, aby nie spalić).
Słodkie ziemniaki rozbijamy tylną łyżką, aby pozostały jakieś kawałki.
Dodaj tosty Kokosowe, fasola, czosnek, kminek, chile, i pozostałe 1/2 szklanki wody i dusić, mieszając od czasu do czasu, 5 protokół. Jeśli mieszanina staje się zbyt gęsta i zaczyna przyklejać się do dna rondla, dodaj więcej wody.
Rozgrzać olej w oczyszczonej małej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska.
Dodaj nasiona gorczycy i gotuj, aż nasiona zaczną pękać i / lub staną się szare.
Dodać płatki czerwonej papryki i curry liści (jeśli jest używany), pokrywając patelnię natychmiast i gotowanie tylko wystarczająco długo, aby liście trzeszczą. Wymieszaj mieszankę przypraw do mieszanki słodkich ziemniaków(będzie bardzo gęsta i gruba). Doprawić solą.
* Indyjskie składniki można zamówić pocztą Kalustyans.com. * Chile można usunąć podczas gotowania, gdy erisheri jest wystarczająco pikantny dla twojego smaku.* Erisheri, bez przyprawionego oleju, można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić. Podgrzać przed przystąpieniem do receptury.