Słodki Sos Sojowy Do Koreańskiego Smażonego Kurczaka
Przepis słodki sos sojowy dla koreańskiego smażonego kurczaka może zaspokoić Twoje Południowe pragnienie w okolicy 10 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Ten przepis służy 3 i kosztuje 81 centów za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 155 fanów. Jeśli masz pieprz, ocet ryżowy, mirin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodki i pikantny sos Chili do koreańskiego smażonego kurczaka, Koreański Extra Crispy Fried Chicken w Sweet Spicy Glaze, oraz Koreańskie smażone Tacos z kurczakiem ze słodką sałatką, chrupiącym makaronem + queso Fresco.
Instrukcje
Podgrzej sos sojowy, ocet, mirin, brązowy cukier, czosnek, imbir, pokruszony czerwony pieprz i olej sezamowy w małym rondlu na średnim ogniu, ubijając, aż cukier się rozpuści.
Skrobię kukurydzianą połączyć z 1 łyżką wody w małej misce i ubić do sosu. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż sos jest lekko zmniejszona i zagęszczony, o 3 protokół.
Przełożyć do miski i pozostawić do ostygnięcia na 5 minut.
Podawać z koreańskim smażonym kurczakiem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować jest Schlossgut Diel Nahe Riesling Kabinett. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Schlossgut Diel Nahe Riesling Kabinett]()
Schlossgut Diel Nahe Riesling Kabinett
Pyszny i doskonale zbalansowany Riesling ze wspaniałymi aromatami złotych pysznych jabłek. Rozciągnięte napięte, ale ani surowe, ani chude. Ideał Rieslinga.