Słodki i pikantny sos Chili do koreańskiego smażonego kurczaka

Przepis Słodki i pikantny sos Chili dla koreańskiego smażonego kurczaka jest gotowy w około 10 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników Południowej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 193 kalorie. Ten przepis służy 2. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 306 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, gochujang, olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pikantny smażony kurczak w słodkim sosie Chili, Koreański Extra Crispy Fried Chicken w Sweet Spicy Glaze, oraz Słodki Sos Sojowy Do Koreańskiego Smażonego Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz gochujang, sos sojowy, ocet, cukier, czosnek, imbir i olej sezamowy w dużej misce i ubijaj, aby połączyć. Gochujang może być niespójny w swojej grubości.
Dodać do 2 łyżki wody, aż sos jest zaledwie na tyle cienki, aby upuścić łyżkę z odwróconym.
Podawać z koreańskim smażonym kurczakiem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Można spróbować stepowych piwnic suchego Rieslinga. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
![Piwnice Stepowe Suche Riesling]()
Piwnice Stepowe Suche Riesling
Aromaty zielonego jabłka, limonki, gruszki i kremu waniliowego prowadzą do delikatnego odczucia w ustach z nutami mineralnymi, jabłkiem, skórką cytrynową i rześką kwasowością.