Słodki dżem chilli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc spróbuj słodkiego dżemu chilli. Ten przepis służy 40 i kosztuje 35 centów za porcję. Ta przyprawa ma 89 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. 1545 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, pomidory z puszki, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Smutty Sweet Chilli Jam, Kotlety Cajun z Zacierem ze słodkich ziemniaków i pomidorowym dżemem Chilli, oraz Dżem Chilli.
Instrukcje
Paprykę, paprykę chilli (z nasionami), imbir i czosnek przełożyć do malaksera, a następnie zmiksować do bardzo drobno posiekanego.
Zeskrobać na patelni o grubym dnie z pomidorami, cukrem i octem, a następnie doprowadzić wszystko do wrzenia. Odkroić wszelkie szumowiny, które wychodzą na powierzchnię, a następnie odwrócić ogień na wolnym ogniu i gotować przez około 50 minut, mieszając od czasu do czasu.
Gdy dżem staje się lepki, kontynuuj gotowanie przez 10-15 minut więcej, często mieszając, aby nie złapać i nie spalić. Teraz powinna wyglądać jak gęsta, bulgocząca Lawa. Lekko ostudzić, przenieść do sterylizowanych słoików, a następnie pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać przez 3 miesiące w chłodnej, ciemnej szafce w lodówce po otwarciu.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Można spróbować jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada