Słodki Chutney Z Tamaryndowca

Słodki Chutney Z Tamaryndowca
Słodki Chutney z tamaryndowca może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przypraw. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 0g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 5. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz proszek asafoetida, wodę, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 9%. Spróbuj Tamaryndowy Chutney Date , słodki Tamaryndowy Chutney dla Chaat, saunth chutney lub Sonth Chutney / słodki tamaryndowy chutney, oraz Chutney z tamaryndowca / Sweet Chutney for Chaat s dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj nasiona kminku, imbir, pieprz cayenne, nasiona kopru włoskiego, proszek asafoetida i garam masala; gotować i mieszać przez około 2 protokół, aby uwolnić smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
AsafoetidaAsafoetida
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Garam MasalaGaram Masala
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
3
Wymieszać wodę z przyprawami wraz z cukrem i pastą z tamaryndowca. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dusić na małym ogniu, aż mieszanina zamienia głęboki czekoladowy brązowy i jest wystarczająco gęsty, aby pokryć tył metalowej łyżki. Powinno to zająć 20 do 30 minut. Sos będzie cienki, ale zagęści się po ostygnięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia0
Magazyn