Słodka zupa z soczewicy ze szparagami

Słodka zupa z soczewicy z końcówkami szparagów to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 345 kalorii, 19g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli koszernej, cebula, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć biały cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Kiełbasa Cielęca z sosem szparagowym i końcówkami szparagów, Zupa ze słodkich ziemniaków i soczewicy, oraz Zupa ze słodkich ziemniaków i soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Odetnij czubek z głowy czosnku i umieść w płytkim naczyniu w 1 calu wody.
Skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek, posypać bazylią, przykryć i ułożyć na blasze do pieczenia. Paprykę pokroić na połowę, skropić pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec czosnek i pieprz w nagrzanym piekarniku, aż pieprz jest rumiane i czosnek jest miękki, 20 do 40 minut.
Wyjąć z piekarnika i, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, usunąć skórę z pieprzu i posiekać. Wycisnąć ząbki czosnku i rozgnieść razem w misce, aby utworzyć pastę.
Podczas pieczenia czosnku i pieprzu, połącz soczewicę i rosół z kurczaka w dużym garnku na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować 40 minut, aż soczewica są po prostu miękkie.
Wymieszać pastę czosnkową, paprykę, marchew, cebulę, szparagi, groszek w mieszaninie soczewicy, dodając więcej bulionu do cienkich, jeśli to konieczne. Doprawić cukrem, marmoladą, curry, szafranem, solą i pieprzem. Dusić 30 minut więcej, aż warzywa będą miękkie i smaki są dobrze mieszane.