Słodka kukurydza z prażonym kokosem (Thénga Makkaí) z " kuchni indyjskiej

Słodka kukurydza z prażonym kokosem (Thénga Makkaí) z
Słodka kukurydza z prażonym kokosem (Thénga Makkaí) z " kuchni indyjskiej jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 242 kalorie, 6G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, pomidor, nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ultimate Chicken Curry (Tamatar Murghi) from ' Indian Cooking Unfolded, Dymny Żółty groszek (Tamatar Chana Dal) z " Indian Cooking Unfolded, oraz Poppadums with Chile-Spiked Onion and Avocado Granate Dip from ' Indian Cooking Unfolded dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca (gdy trzymasz dłoń blisko dna patelni poczujesz ciepło), zwykle po 2 do 4 minut, dodać nasiona kolendry i chiles. Nasiona zaczną nieco trzeszczeć i staną się czerwonawo brązowe, a chiles lekko poczernieje, po 1 do 2 minutach. Szybko dodaj kokosa i stale mieszaj, ponieważ kokosowy zacznie brązowieć i pachnieć orzechowo niemal natychmiast i nada lekki tłusty połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Przenieś pikantny kokosowy do małej miski lub talerza do ostygnięcia. Utrzymywanie mieszanki kokosowej na patelni spali mieszankę, czyniąc ją niepalącą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Wlać olej na gorącej patelni. Natychmiast pojawi się błyszczeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodaj nasiona gorczycy, przykryć patelnię, i gotować, aż nasiona przestały popping (Nie w przeciwieństwie do popcornu), o 30 sekund. Natychmiast dodać cebulę i smażyć na Jasny brąz, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru3 łyżki Kolorowych Posypek Lub Kolorowego Cukru
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodać kukurydzę i 1/2 szklanki wody. Wymieszać raz lub dwa razy i przykryć patelnię. Zmniejszyć ogień do średniej i niech kukurydza gotować delikatnie, mieszając od czasu do czasu, aż jest jeszcze soczysty słodki, gdy smak i nie zbyt gotowane, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
W międzyczasie przełożyć chłodny przyprawiony kokos do młynka do przypraw (można również użyć młynka do kawy) i zmielić go do konsystencji lekko grubego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
7
Dodać zmieloną mieszankę przypraw kokosowych do kukurydzy wraz z pomidorem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Niech wszystko gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż pomidor jest rozgrzany przez, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
9
Kukurydzę podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Laurenz V Charming Gruner Veltliner. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Laurenz V Charming Gruner Veltliner
Laurenz V Charming Gruner Veltliner
Aromaty dojrzałych jabłek i typowa Pikanteria Veltlinera tworzą fascynującyowocowy bukiet. Na podniebieniu wino jest miękkie i soczyste, wspierane przez delikatne owocekwasowość. Bardzo harmonijny, pozwalający na idealnie gładkie picie. Po prostu uroczy!
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn