Słodka i pikantna brukselka
Słodka i pikantna brukselka wymaga około 25 minut od początku do końca. Na 1,76 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 125 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz cebulę, ocet winny, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Słodka I Pikantna Brukselka, Słodka i pikantna brukselka z tofu i grzybami Shiitake, oraz Pikantno-czosnkowe brukselki.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Na patelni połącz ocet, miód i bulion trzepaczką. Wymieszać z liściem laurowym, cebulą, pieprzem, ziarnami gorczycy i kurkumą, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Przyciąć brukselkę i zmniejszyć o połowę.
Dodać do wywaru i doprawić solą i pieprzem z selera. Przykryć i zmniejszyć ogień i dusić 10 minut, odkryć i gotować 5 minut więcej.