Sól kamienna Crusted Ahi Tuńczyk w pomarańczowej glazury kokosowej

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj soli kamiennej Crusted Ahi Tunan w pomarańczowej glazurze kokosowej. Jedna porcja zawiera 485 kalorii, 37g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 6,15 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz sól i pieprz, olej z pestek winogron, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej z pestek winogron, można śledzić to danie główne z Placki Śliwkowe Quinoa jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 82% to danie jest super. Spróbuj Sól-Crusted Snapper With Blood Orange and Bay, Polędwica z dorsza z orzechami pekan z pomarańczową, imbirową i miodową polewą, oraz Przyprawa Chrupiący Kurczak + Krew Pomarańcz Klon Glazura dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni z grubym dnem dodaj mleko kokosowe i sok pomarańczowy, a na średnim ogniu zmniejsz płyn o połowę. Zagęścić mieszając skrobię kukurydzianą i wodę, tworząc zawiesinę i dodając do zredukowanej mieszaniny, stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 do 3 minut więcej.
Dodać estragon i skórkę pomarańczową, wyłączyć ogień i odstawić na odpoczynek.
Weź tuńczyka i doprawić całość Na zewnątrz solą i pieprzem (jeśli polędwica z tuńczyka jest zbyt duża, możesz pokroić na pół lub ćwiartki wzdłuż dla ułatwienia gotowania). Używając ciężkiej patelni dolnej lub patelni saute, dodaj olej z pestek winogron i podgrzej do palenia.
Umieścić polędwicę z tuńczyka w oleju delikatnie i pozostawić na 2 minuty lub do złotego koloru z tej strony. Obrócić i powtórzyć ze wszystkich stron tuńczyka.
Wyjmij z ognia i pozostaw na 5 minut.
Aby służyć, umieścić trochę sosu na talerzu, pokroić tuńczyka cienko, i układać na sosie. Tuńczyk powinien mieć wygląd gotowanego na zewnątrz i surowego w środku.
Uwaga: Należy używać tylko wysokiej jakości tuńczyka
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk Ahi można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.