Sól kamienna Crusted Ahi Tuńczyk w pomarańczowej glazury kokosowej

Sól kamienna Crusted Ahi Tuńczyk w pomarańczowej glazury kokosowej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj soli kamiennej Crusted Ahi Tunan w pomarańczowej glazurze kokosowej. Jedna porcja zawiera 485 kalorii, 37g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 6,15 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz sól i pieprz, olej z pestek winogron, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej z pestek winogron, można śledzić to danie główne z Placki Śliwkowe Quinoa jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 82% to danie jest super. Spróbuj Sól-Crusted Snapper With Blood Orange and Bay, Polędwica z dorsza z orzechami pekan z pomarańczową, imbirową i miodową polewą, oraz Przyprawa Chrupiący Kurczak + Krew Pomarańcz Klon Glazura dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na patelni z grubym dnem dodaj mleko kokosowe i sok pomarańczowy, a na średnim ogniu zmniejsz płyn o połowę. Zagęścić mieszając skrobię kukurydzianą i wodę, tworząc zawiesinę i dodając do zredukowanej mieszaniny, stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 do 3 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać estragon i skórkę pomarańczową, wyłączyć ogień i odstawić na odpoczynek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
3
Weź tuńczyka i doprawić całość Na zewnątrz solą i pieprzem (jeśli polędwica z tuńczyka jest zbyt duża, możesz pokroić na pół lub ćwiartki wzdłuż dla ułatwienia gotowania). Używając ciężkiej patelni dolnej lub patelni saute, dodaj olej z pestek winogron i podgrzej do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Umieścić polędwicę z tuńczyka w oleju delikatnie i pozostawić na 2 minuty lub do złotego koloru z tej strony. Obrócić i powtórzyć ze wszystkich stron tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Wyjmij z ognia i pozostaw na 5 minut.
6
Aby służyć, umieścić trochę sosu na talerzu, pokroić tuńczyka cienko, i układać na sosie. Tuńczyk powinien mieć wygląd gotowanego na zewnątrz i surowego w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
7
Uwaga: Należy używać tylko wysokiej jakości tuńczyka
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk Ahi można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk ahi, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój Ahi tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia58
Magazyn