Szynka z sosem żurawinowo-grzybowym
Szynka z sosem żurawinowo-grzybowym może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 378 kalorii, 18g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 62 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga sosu żurawinowego, Gałki masła, szynki i 2 klementynek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest dobre. Podobne przepisy to Boozy Bourbon Sos Żurawinowy, Boozy Orange Blossom Sos Żurawinowy, oraz Szynka Z Sosem Żurawinowym.
Instrukcje
Aby usmażyć grzyby, rozgrzej olej i masło na patelni na dużym ogniu, aż masło się spieni.
Dodać grzyby i smażyć przez 4-5 minut, aż będą złote.
Aby zrobić sos, wlać Porto lub wino, aby odgazować patelnię, następnie obniżyć ogień i mieszać w sosie żurawinowym, aż się rozpuści.
Zalać gorącą wodą i sokiem owocowym i posypać bulionem w proszku lub kostką bulionu. Splash w łyżce lub tak sosu sojowego i dobrze wymieszać. Podgrzej ogień i gotuj sos szybko przez kilka minut, aż lekko się zmniejszy.
Wsuń szynkę i podgrzej przez minutę lub dwie. Smak do przypraw i podawać.