Szynka z polewą Bourbon-Cherry
Szynka z polewą Bourbon-Cherry może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 98g białka, 76 g tłuszczu, oraz w sumie 1236 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 2,15 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, trzonek szynki, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć bourbon, można śledzić to danie główne z Babeczki czekoladowe Bourbon Pecan Pie z lukrem orzechowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Budyń Wiśniowy namoczony w bourbonie z polewą waniliową, Babeczki czekoladowe Bourbon z polewą czekoladową i polewą Bourbon, oraz Słodki miękki chleb wiśniowy z glazurą wiśniowo-migdałową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko Spryskaj patelnię 13x9 cali sprayem do gotowania.
Usuń skórę z szynki; przyciąć tłuszcz do grubości 1/4 cala. Dokonaj płytkich cięć w tłuszczu 1 cal od siebie w diamentowym wzorze. Rub ziarna pieprzu na powierzchni szynki; włóż goździki w środku diamentów.
Szynkę ułożyć na patelni. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części szynki i nie dotykała tłuszczu ani Kości. W małej misce wymieszać 1 1/4 szklanki coli, 2 łyżki bourbona i 1/4 szklanki brązowego cukru; zalać szynką.
Piec 2 godziny, fastrygując patelniami co 15 minut.
W rondlu 1-ćwiartkowym wymieszaj pozostałą 1/4 szklanki coli i pozostałe 2 łyżki każdego bourbona i brązowego cukru.
Dodać 2/3 szklanki konfitury. Gotować na średnim ogniu 3 minut lub aż glazura jest gorąca i cukier rozpuszcza.
Pędzel glazury na szynce.
Piec 1 godzinę 45 minut dłużej lub aż termometr wskaże 60°.
Szynkę przełożyć na półmisek; przykryć folią.
Odstawić na 30 minut przed wyrzeźbieniem.
Odtłuszczone tłuszcze z kapieli na patelni. Pozostałą 1/2 szklanki konfitury wymieszać z trzepaczką.
Przenieść mieszaninę do rondla.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Dusić 8 do 10 minut lub aż zgęstnieje.
Glazurę podawać z szynką.