Szynka z morelami
Szynka z morelami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 63 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 264 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szynkę, brązowy cukier, ocet i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać morelę, możesz podążać za tym daniem głównym z Placek Morelowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, oraz Suwaki z szynką i serem hawajskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Morele odsączyć, zastrzegając 1 szklankę syropu; odstawić.
Morele pokroić na pół; odstawić. Brzegi szynki; miejsce w płytkim 2-qt. naczynie bezpieczne w mikrofalówce.
W małej misce połącz brązowy cukier, skrobię kukurydzianą i gałkę muszkatołową; wymieszaj ocet i zarezerwowany syrop, aż będzie gładki.
Polać szynką. Pokrywa i kuchenka mikrofalowa przy 70% mocy przez 3-1 / 2 minuty. Przekręć szynkę; ułóż morele na wierzchu. Przykryj i mikrofaluj przy 70% mocy przez 6-8 minut lub do momentu zagęszczenia sosu.