Szynka z bourbonem, melasą i polewą orzechową

Szynka z bourbonem, melasą i polewą orzechową
Szynka z bourbonem, melasą i orzechami pekan to bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 11004 kalorii, 950g białka, oraz 743g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $16.05 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 397 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sok jabłkowy, chutney z mandarynki, pekany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Szynka z bourbonem, melasą i polewą orzechową, Ciasto Z Melasą Pekanową Z Polewą Bourbon, oraz Ciasto Z Melasą Pekanową Z Polewą Bourbon dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotuj sok i bourbon w małym rondlu, aż zmniejszy się do skąpej 1/3 szklanki, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Połączyć cukier, pekan, melasa, i musztarda w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelasaMelasa
MusztardaMusztarda
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodać mieszaninę bourbon; wymieszać, aby utworzyć gęstą pastę. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Cover; chill. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
4
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 163°. Ułóż dużą patelnię z wytrzymałą folią, pozostawiając zwis ze wszystkich stron. Odciąć skórę i wszystko, ale 1/4 cala tłuszczu z szynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
5
Na przygotowanej patelni umieścić szynkę, tłustą stronę do góry. Pieczona szynka, aż termometr włożony do najgrubszej części rejestruje 130 ° F do 57°, około 10 minut na funt lub 2 godziny 40 minut dla szynki 16-Funt.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
6
Wyjmij szynkę z piekarnika; Zwiększ temperaturę piekarnika do 218°. Lekko podziel tłuszcz na szynkę w wzór diamentu. Przetrzyj glazurę grubo na górze i bokach szynki. Powrót szynki do piekarnika i pieczenia, aż glazura jest głęboko brązowy i bulgotanie, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
SzynkaSzynka
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Odstawić szynkę na co najmniej 20 minut i do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
8
Podawać z chutney i łyżką chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
ChlebChleb
1
: Wybierz szynkę z kością lub szynkę bez kości, która ma naturalny kształt nogi. Nie używaj wstępnie uformowanej szynki (znanej jako szynka delikatesowa), która najlepiej jest krojona na zimno do kanapek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry SzynkiPlastry Szynki
KościKości
SzynkaSzynka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia92
Magazyn