Szynka Wielkanocna Glazurowana Mandarynką Z Młodą Marchewką
Szynka Wielkanocna Glazurowana mandarynką z młodą marchewką może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 728 kalorii, 53g białka, oraz 31g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Za 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 9 osób próbowało i polubiło ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jeśli masz pod ręką marchewkę, laski cynamonu, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szkliwione Marchewki Dla Dzieci, Szkliwione Marchewki Dla Dzieci, oraz Szkliwione Marchewki Dla Dzieci.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Włóż szynkę do dużej brytfanny, tłustą stroną do góry. Za pomocą ostrego noża nacinaj szynkę nacięciami na skórze, w odległości około 2 cali i głębokości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Nóż
4
Wytnij ukośne cięcia, aby uzyskać wzór rombu; obficie dopraw mięso solą i pieprzem. Posiekaj około 8 liści szałwii i włóż do miski; wymieszaj z olejem, aby uzyskać pastę. Natrzyj olej szałwiowy na całą szynkę, upewniając się, że smak we wszystkich szczelinach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Szałwia Lekarska
Mięso
Szynka
Olej Do Smażenia
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
5
Piecz szynkę przez 2 godziny. Teraz jest mnóstwo czasu na wybijanie glazury mandarynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynka
Glazura
Szynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Postaw rondel na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj kawałki masła, mandarynki, sok z mandarynki, brązowy cukier, wodę i przyprawy. Powoli gotuj płyn do syropowatej glazury; powinno to zająć około 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Mandarynek
Brązowy Cukier
Mandarynka
Masło
Przyprawy
Glazura
Woda
3
Po kilku godzinach szynki polej ją glazurą mandarynkową, kawałkami owoców i wszystkim. Rozsyp pozostałe liście szałwii na wierzchu i włóż szynkę z powrotem do piekarnika i gotuj przez 11/2 godziny, fastrygując sokami co 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia Lekarska
Mandarynka
Owoce
Glazura
Szynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Posyp marchewki wokół szynki i obtocz w polewie mandarynkowej. Ponownie włóż szynkę z powrotem do piekarnika i gotuj przez ostatnie 30 minut, aż marchewki będą miękkie, szynka będzie ciemna i chrupiąca, a całość lśni słodką glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynka
Marchew
Glazura
Szynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Połóż szynkę na desce do krojenia, aby odpoczęła przed rzeźbieniem.
Pinot Noir, Riesling i Chenin Blanc to moje najlepsze typy na szynkę Wielkanocną. Riesling i chenin blanc mają odrobinę słodyczy, która uzupełnia słodkie i słone smaki szynki. Jeśli wolisz czerwony, zrobi to jasnoczerwony, taki jak pinot noir. Winnica Joseph Phelps Pastorale Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.