Szynka, szpinak i suszone na słońcu pomidory Calzones
Szynka, szpinak i suszone na słońcu pomidory calzones może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 409 kalorii, 25g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 5. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pieprz, szpinak, nasiona kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Quiche ze szpinakiem z suszonymi pomidorami, Makaron z karczochami i suszonymi pomidorami, oraz Sun Suszone pomidory Pesto makaron z Zoodles.
Instrukcje
Połącz pierwsze 9 składników.
Podziel ciasto równomiernie na 5 sztuk; poklepać każdy kawałek ciasta w 5-calowym okręgu. Łyżka około 1/2 szklanki mieszanki szpinaku na połowie każdego okręgu, pozostawiając 1/2-calowy granicy. Złożyć ciasto na nadzieniu, aż krawędzie prawie się spotkają. Przynieś dolną krawędź nad górną krawędzią; zagniataj krawędzie ciasta palcami, tworząc krawędź.
Umieścić calzones na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 450 przez 14 minut lub aż zbrązowieje.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.