Szynka Oszklona Figowa

Szynka Oszklona Figowa
Jeśli chcesz dodać więcej bez nabiału przepisy do swojego repertuaru, szynka oszklona figą może być przepisem, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 762 kalorii, 86g białka, oraz 35g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 8,36 USD za porcję. 7 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś konfitury figowe, wodę, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest świetne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Fig Glazed Turkey, Glazurowane szaszłyki z kurczaka i figi, oraz Przepiórka Fig-i-balsamiczna.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Pokrój szynkę, usuwając zewnętrzną skórkę / skórkę, pozostawiając 1/4 cala tłuszczu. Wytnij warstwę tłuszczu nożem do obierania w romb.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
4
Szynkę pokroić w dół na brytfannę lub duże naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Dodaj 1 1/2 szklanki wody i przykryj folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Piec przez 45 minut do 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
W międzyczasie przygotuj glazurę, ubijając wszystkie pozostałe składniki razem w rondlu na średnim ogniu. Dusić, często mieszając, aby zaparzyć smaki i rozrzedzić przetwory, około 3 do 5 minut. Odłóż 1/4 szklanki glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Usuń folię po ugotowaniu szynki przez 1 godzinę i posmaruj ją glazurą, przekładając ją na partycje.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Piecz szynkę bez przykrycia, kolejne 40 minut, ponownie fastrygując po 10 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjmij szynkę z piekarnika, gdy temperatura wewnętrzna 140 stopni F zostanie osiągnięta na termometrze z natychmiastowym odczytem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
11
Przełóż szynkę na deskę do rzeźbienia i odstaw na 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
12
Zetrzyj jak najwięcej tłuszczu, a następnie wymieszaj zarezerwowaną 1/4 szklanki glazury. Doprowadź patelnię do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż uzyskasz pożądaną konsystencję. W razie potrzeby przecedzić do rozgrzanego naczynia z sosem, aby uzyskać gładki SOS. Cienko pokrój szynkę i ułóż na półmisku do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
SOSSOS
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
13
Podawać z sosem z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia48
Magazyn