Szynka Oszklona Figowa
Jeśli chcesz dodać więcej bez nabiału przepisy do swojego repertuaru, szynka oszklona figą może być przepisem, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 762 kalorii, 86g białka, oraz 35g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 8,36 USD za porcję. 7 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś konfitury figowe, wodę, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest świetne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Fig Glazed Turkey, Glazurowane szaszłyki z kurczaka i figi, oraz Przepiórka Fig-i-balsamiczna.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Pokrój szynkę, usuwając zewnętrzną skórkę / skórkę, pozostawiając 1/4 cala tłuszczu. Wytnij warstwę tłuszczu nożem do obierania w romb.
Szynkę pokroić w dół na brytfannę lub duże naczynie do pieczenia.
Dodaj 1 1/2 szklanki wody i przykryj folią.
Piec przez 45 minut do 1 godziny.
W międzyczasie przygotuj glazurę, ubijając wszystkie pozostałe składniki razem w rondlu na średnim ogniu. Dusić, często mieszając, aby zaparzyć smaki i rozrzedzić przetwory, około 3 do 5 minut. Odłóż 1/4 szklanki glazury.
Usuń folię po ugotowaniu szynki przez 1 godzinę i posmaruj ją glazurą, przekładając ją na partycje.
Piecz szynkę bez przykrycia, kolejne 40 minut, ponownie fastrygując po 10 minutach.
Wyjmij szynkę z piekarnika, gdy temperatura wewnętrzna 140 stopni F zostanie osiągnięta na termometrze z natychmiastowym odczytem.
Przełóż szynkę na deskę do rzeźbienia i odstaw na 10 do 15 minut.
Zetrzyj jak najwięcej tłuszczu, a następnie wymieszaj zarezerwowaną 1/4 szklanki glazury. Doprowadź patelnię do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż uzyskasz pożądaną konsystencję. W razie potrzeby przecedzić do rozgrzanego naczynia z sosem, aby uzyskać gładki SOS. Cienko pokrój szynkę i ułóż na półmisku do serwowania.