Szynka Miodowo-Pomarańczowa
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Szynka miodowo-pomarańczowa może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 585 kalorii. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz mieloną musztardę, pół szynki, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Plastry pomarańczy z miodem i wodą z kwiatem pomarańczy, Suwaki z szynką i serem hawajskim, oraz Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką.
Instrukcje
Zetrzeć 1 łyżkę skórki z pomarańczy; wycisnąć sok.
Wymieszaj skórkę i sok z miodem i musztardą w małej misce. Przekłuj powierzchnię szynki w odstępach 2-calowych metalowym szpikulcem; umieść w plastikowej torbie do przechowywania żywności o pojemności 2 litrów.
Zalać szynką; worek uszczelniający. Przechowywać w lodówce 2 godziny.
Umieść szynkę, grubą stroną do góry, na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia. Wyrzucić marynatę. Włożyć goździki do szynki. Włóż termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części szynki i nie dotykała kości ani nie spoczywała w tłuszczu.
Piec nieosłonięty 1 godzinę. Przykryć luźno folią aluminiową, aby szynka nie przeciskała się.
Piec od 1 godziny do 1 godziny 30 minut dłużej lub aż termometr odczyta 135 do 14
Odstawić szynkę luźno przykrytą 10 do 15 minut dla łatwiejszego rzeźbienia.