Szynka Miodowo-Pomarańczowa

Szynka Miodowo-Pomarańczowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szynki miodowo-pomarańczowej. Ten przepis służy 12. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 585 kalorii, 49g białka, oraz 38 g tłuszczu. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną musztardę, pół szynki, pomarańczę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać szynkę, można śledzić to danie główne z Jabłkowy Deser Graham jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Plastry pomarańczy z miodem i wodą z kwiatem pomarańczy, Suwaki z szynką i serem hawajskim, oraz Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zetrzeć 1 łyżkę skórki z pomarańczy; wycisnąć sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
2
Wymieszaj skórkę i sok z miodem i musztardą w małej misce. Przekłuj powierzchnię szynki w odstępach 2-calowych metalowym szpikulcem; umieść w plastikowej torbie do przechowywania żywności o pojemności 2 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
MiódMiód
SokSok
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Zalać szynką; worek uszczelniający. Przechowywać w lodówce 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
4
Piekarnik nagrzać do 325°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Umieść szynkę, grubą stroną do góry, na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia. Wyrzucić marynatę. Włożyć goździki do szynki. Włóż termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części szynki i nie dotykała kości ani nie spoczywała w tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
GoździkiGoździki
KościKości
MięsoMięso
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Piec nieosłonięty 1 godzinę. Przykryć luźno folią aluminiową, aby szynka nie przeciskała się.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
7
Piec 1 godzinę do 1 godziny 30 minut dłużej lub aż termometr czyta 135° do 140°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
8
Odstawić szynkę luźno przykrytą 10 do 15 minut dla łatwiejszego rzeźbienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia18
Magazyn