Ham hock & soczewica to danie główne, które serwuje 6. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. 74 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz pietruszkę, tymianek, marchewkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Zupa Szynkowa, Zupa Z Soczewicy I Szynki, oraz Ham hock & mustard terrine.
Instrukcje
1
Przed rozpoczęciem procesu gotowania, najpierw blanszować skoki, aby wypłukać wszelkie zanieczyszczenia. Aby to zrobić, wystarczy umieścić stawy w dużym rondlu, przykryć zimną wodą i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę, a następnie ostrożnie przesunąć patelnię do zlewu i spuścić gorącą wodę. Odśwież szynki pod zimną bieżącą wodą przez minutę, a następnie wyjmij wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Proces gotowania może się teraz rozpocząć. Do blanszowanych szynek na patelni dodać ćwiartki cebuli, wraz z ćwiartkami marchwi i paluszków selera, tymianku i liścia laurowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(24 Sztuki)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Wlać wystarczającą ilość świeżej zimnej wody, aby przykryć i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Patelnię można teraz przykryć pokrywką, a szynki ugotować, utrzymując alkohol na delikatnym wolnym ogniu przez 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier Orzechowy (polecamy: Frangelico)
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Aby sprawdzić, czy szynki są gotowane, wyciągnij małą kość blisko dużej powinna być luźna i łatwo wyjść. Odpocznij szynki w magazynie przez 15-20 minut (najlepiej 30 minut), aby mięso zmiękczyło i zrelaksowało. Podnieś szynki i odstawić, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć. Odcedzić 900 ml wywaru z szynki i odstawić na bok. Zapas resztek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Przygotowana Musztarda, Opcjonalnie
5
Teraz przygotuj soczewicę. Najpierw blanszujemy je zanurzając w patelni z wrzącą wodą, a następnie odcedzamy na sito i odświeżamy pod zimnym kranem. Proces ten nie tylko dobrze spłukuje soczewicę, ale także przyspiesza cały proces duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Masło rozpuścić w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, marchewkę i seler, przykryj patelnię i gotuj bez barwienia przez 5-6 minut. Wlać blanszowaną soczewicę, a następnie wlać 900 ml/1 litr wywaru. Przynieś soczewicę na wolnym ogniu i gotować przez około 30 minut sprawdzić od czasu do czasu i uzupełnić więcej zapasów w razie potrzeby do miękkości. Wolę duszone soczewice mieć dość luźną ostateczną konsystencję bez nadmiaru wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Około 10 minut przed przygotowaniem soczewicy, zdejmij skórę i tłuszcz z szynek nożem, a następnie usuń mięso z kości i pokrój je na szorstkie kawałki lub rozdrobnij palcami. Do soczewicy dodać rozdrobnioną szynkę i grubo posiekaną natkę pietruszki i doprawić pieprzem. Jeśli uważasz, że potrzebujesz trochę więcej płynu, po prostu wymieszaj dodatkową chochlę lub dwie z odcedzonego wywaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala