Szynka i Fontina Frittata

Szynka i Fontina Frittata
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szynki i Fontiny Frittatan. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 2,08 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 432 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać stek z szynki, jajka, mleko i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Arugulan i Fontina Frittata, Pomidor, cukinia i Fontina Frittata, oraz Grzyb, Por i Fontina Frittata dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Odciąć tkankę łączną i cały tłuszcz z szynki. Mięso rozdrobnić na bardzo małe kawałki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z SzynkiStek Z Szynki
Mięso MieloneMięso Mielone
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Podgrzać 12-calową patelnię nonstick z bezpiecznym uchwytem piekarnika na umiarkowanym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Dodać olej i 1 łyżka masła do patelni i płaszcz boki i dno patelni równomiernie z roztopionym masłem i mieszaniną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj kawałki szynki na patelni i saute 3 minut do brązowych je trochę i renderowania trochę wilgoci w mięsie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Ubij razem jajka i mleko lub pół na pół. Odłamać małe kawałki pozostałego 1 łyżki masła i wrzucić je do ubitych jajek. Jajka przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu i ponownie ubijamy, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
7
Wlać jajka na patelni na szynkę. Jajka delikatnie wymieszać, aby równomiernie rozprowadzić kawałki szynki w jajach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
W miarę składania jaj, podnieś uformowaną skórę DNA i pozwól, aby niegotowane jaja osiadły. Rób to tak, jak jaja brązowe, aż jaja zaczną się ustawiać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
9
Przenieść patelnię do piekarnika, i pozostawić frittata gotować 10 protokół, lub aż złoty na wierzchu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodaj obfite warstwy rozdrobnione fontina do frittata i pozostawić w piekarniku innym 3 do 5 minut, lub aż ser topi się i zaczyna bańki i brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FontinaSer Fontina
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Podawać kliny frittata bezpośrednio z patelni z serwerem pie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Serwer CakeSerwer Cake
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn