Szynka glazurowana z sosem brzoskwiniowo-imbirowym

Szynka glazurowana z sosem brzoskwiniowo-imbirowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 1275 kalorii, 99g białka, oraz 77 g tłuszczu każdy. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. 59 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka szynki, papryka wiśniowa, konfitury brzoskwiniowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 91% to danie jest super. Podobne przepisy to Soy Ginger Glazed Halibut w / Ginger Peach Relish, Szynka w polewie imbirowo-brzoskwiniowej, oraz Imbir brzoskwiniowy-szynka szkliwiona.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Użyj ząbkowanego noża, aby zdobyć górną część szynki w diamentowy wzór. Wcisnąć całe goździki do szynki i umieścić na stojaku do pieczenia na patelni.
Piec przez 1 1/2 do 2 godzin w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy temperatura wewnętrzna szynki osiągnie 140 stopni F (60 stopni C). Przykryj folią aluminiową, jeśli szynka zacznie wyglądać na suchą.
Podczas pieczenia szynki, wymieszać cynamon, musztarda i 1/2 szklanki brązowego cukru w filiżance lub małej misce. Odstawić. W rondlu na średnim ogniu wymieszaj pozostały brązowy cukier, ocet jabłkowy, nektar brzoskwiniowy i konfitury brzoskwiniowe. Doprowadzić do wrzenia, a następnie wymieszać pokrojone brzoskwinie, imbir, pieprz wiśniowy i laskę cynamonu. Dusić, aż brzoskwinie będą miękkie i sos zgęstnieje, 25 do 30 protokół.
Szynkę wyjąć z piekarnika i obficie posmarować musztardową glazurą. Zwiększ temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C) i przywróć szynkę do piekarnika, odkrytą.
Piec przez dodatkowe 20 do 30 minut, lub do glazury jest bąbelkowy. Odstawić szynkę na 15 do 20 minut przed wyrzeźbieniem.
Podawać z gorącym sosem brzoskwiniowo-imbirowym.