Szynka Glazurowana Miodowo-Musztardowa
Szynka Glazurowana miodowo-musztardowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 10 i kosztuje $2.1 za porcję. Jedna porcja zawiera 1271 kalorii, 98g białka, oraz 81 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest przyniesiony przez Chow. Mieszanka brązowego cukru, szynka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szynka Glazurowana Miodowo-Musztardowa, Musztarda MIODOWA Glazurowana Szynka, oraz Musztarda MIODOWA Glazurowana Szynka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak w dolnej trzeciej.
Usunąć wszelkie plastikowe opakowania lub siatki z szynki. Odciąć nadmiar tłuszczu, pozostawiając około 1/4 cala warstwy na całym. Odstawić szynkę na bok, aby odpocząć w temperaturze pokojowej przez 30 minut.Wyłożyć blachę do pieczenia kilkoma arkuszami folii aluminiowej (znacznie ułatwi to sprzątanie).
Umieść szynkę, pokrój stronę w dół, na blasze do pieczenia i przykryj kawałkiem papieru do pieczenia. Szynkę i pergamin szczelnie przykryć folią aluminiową i piec przez 45 minut.W międzyczasie połącz pozostałe składniki w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż masło się rozpuści i brązowy cukier całkowicie się rozpuści, około 3 minut. Odstawić i ostudzić do lata (glazura powinna być konsystencją miodu o temperaturze pokojowej).Gdy szynka będzie gotowa, wyjmij ją z piekarnika i zwiększ temperaturę piekarnika do 218°. Odrzuć folię i pergamin i, używając ostrego noża, Zdobądź 1-calowy wzór diamentu (nie tnij więcej niż 1/4 cala głębokości) na całej szynce.
Szynkę posmarować ćwiartką glazury (około 1/3 szklanki), włożyć do piekarnika i piec 15 minut.
Wyjąć z piekarnika, szczotkować kolejną ćwiartką glazury i powtarzać co 15 minut, aż cała glazura zostanie użyta i utworzy się ciemna złocisto-brązowa skorupa, łącznie około 55 do 60 minut.
Pozwól szynce odpocząć 20 do 30 minut przed krojeniem.