Szynka Glazurowana Miodem
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Szynka z miodem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.17 za porcję. Jedna porcja zawiera 786 kalorii, 65g białka, oraz 51 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz brązowy cukier, musztardę dijon, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać szynkę, można śledzić to danie główne z Jabłkowy Deser Graham jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona Jagnięcina Z Miodem W Sosie Miodowo-Miętowym, Honey Lime Glazed Salmon / / miód dla hunny, oraz Szynka Glazurowana Miodem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Usuń twardą skórę z szynki, pozostawiając cienką warstwę tłuszczu. (Szynka będzie wyglądać trochę raggedy po tym kroku.) Za pomocą ostrego noża, tłuszcz punktowy w diamentowy wzór. Wciśnij goździek do środka każdego diamentu.
Przełożyć szynkę na dużą patelnię i zalać 1 szklanką wody. Przykryć szczelnie folią i piec przez 1 godzinę.
Zrobić glazurę: w misce ubić brązowy cukier, sok pomarańczowy, miód, imbir i musztardę na gładką masę.
Usuń folię z szynki; pędzel z jedną trzecią glazury.
Piec, odsłonięty, przez 30 minut.
Pędzel z połową pozostałej glazury; piec 15 minut dłużej, dodając więcej wody do patelni, jeśli to konieczne, aby zapobiec przypaleniu.
Pędzel z pozostałą glazurą.
Piec, sprawdzając co 15 minut, aż termometr natychmiastowy włoży się w najgrubszą część szynki 60°, około 30 minut dłużej. Szynka namiotowa z folią, jeśli zbyt szybko się brązowieje.
Wyjmij szynkę z piekarnika i pozostaw na odpoczynek, luźno przykryty folią, przez co najmniej 20 minut.
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub na zimno z różnymi musztardami.