Szynka glazurowana cukrem
Szynka glazurowana cukrem może być właśnie tym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym, którego szukasz. Ten przepis jest dla 14 osób i kosztuje 2,78 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 361 kalorii . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga brązowego cukru, musztardy, octu jabłkowego i szynki. Sprawdza się dobrze jako dość niedrogie danie główne. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 59% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Polędwiczka wieprzowa glazurowana brązowym cukrem i octem balsamicznym , Żaby z ciasteczek z brązowego cukru i przypraw oraz Marchewki glazurowane agawą .
Instrukcje
Naciąć szynkę ostrym nożem na głębokość około 1,25 cm.
Połóż szynkę na kratce w płytkiej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 325° przez 1-3/4 do 2-1/4 godziny lub do momentu, aż termometr wskaże 140°.
W małej misce wymieszaj brązowy cukier, musztardę i tyle octu, aby powstała gęsta pasta. Podczas ostatniej godziny pieczenia smaruj szynkę glazurą co 15 minut.