Szynka Bourbon i pomarańcza
Need a wegański napój? Bourbon i pomarańczowa szynka może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 34 porcje z 114 kalorii, 6G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz jabłecznik, 3% mniej sodu, bourbon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Bourbon-Orange Pecan z kremem Bourbon, Szynka Glazurowana Bourbonem, oraz Szynka Glazurowana Bourbonem.
Instrukcje
Umieść szynkę w dużym garnku; dodaj cydr i wystarczającą ilość wody, aby przykryć szynkę. Doprowadzić do duszenia; dusić 30 minut. Wyrzucić mieszankę cydru; schłodzić szynkę przez 20 minut. Przykryć i schłodzić szynkę 8 godzin. Trim skórki i większość tłuszczu, pozostawiając 1/4-calową warstwę tłuszczu. Wynik poza szynką w diamentowym wzorze.
Połączyć sok, bourbon, sorgo, pieprz, i liść laurowy w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 1/2 szklanki (o 35 protokół).
Zdjąć z ognia; wymieszać z solą.
Umieść szynkę na stojaku pokrytym sprayem do gotowania.
Wlać 1 szklankę wody do płytkiej patelni do pieczenia; umieść stojak na patelni.
Szynkę posmarować mieszanką soku.
Piec w temperaturze 350 przez 30 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 300 (nie wyjmuj szynki z piekarnika); piecz szynkę dodatkowo 1 1/2 godziny lub do czasu, aż termometr zarejestruje 140, szczotkując mieszaniną soku co 30 minut.
Odstawić na 15 minut przed krojeniem.