Szynka Świeża Solona

Szynka Świeża Solona
Solona świeża szynka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 68g białka, 80 g tłuszczu, oraz w sumie 1352 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.07 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cebulki czosnku, oliwę z oliwek, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, oraz Suwaki z szynką i serem hawajskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Połącz wszystkie składniki w dużym pojemniku. Zanurz szynkę w solance i pozostaw ją na 3 dni w lodówce. (To plan-do przodu, ale baaardzo warto!)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Wyjąć szynkę z solanki, osuszyć i zrobić plastry w skórze, aby utworzyć ukośny krzyżowy wzór.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
1
W robocie kuchennym połączyć rozmaryn, czosnek, pokruszony czerwony pieprz, sól, do smaku i około 1/2 szklanki oliwy z oliwek. Masuj tę mieszaninę obficie na zewnątrz szynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Włóż ziemniaki do patelni na tyle dużej, by zmieścić Ten Cały Mecz. Ziemniaki obficie wymieszać z oliwą z oliwek i solą. Szynkę ułożyć na wierzchu ziemniaków i wrzucić całość do nagrzanego piekarnika. Sprawdź wieprzowinę w ciągu około 30 minut, skóra powinna być brązowa i chrupiąca. W tym momencie wyjąć szynkę z piekarnika i obrócić, zalać resztkami rozmarynu / pasty z oliwy z oliwek i przestawić ziemniaki tak, aby się nie przypaliły. Nestle wieprzowinę z powrotem na ziemniaki i wrócić do piekarnika. Piecz przez kolejne 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Szynkę wyjąć z piekarnika po pierwszej godzinie. Sprawdź ziemniaki, aby zobaczyć, czy są one coraz trochę chrupiące, zmienić je i dodać bulion z kurczaka na dnie patelni, aby zachować rzeczy naprawdę wilgotne i soczyste. Zmniejszyć ogień w piekarniku do 350 stopni F i piec przez kolejną godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Podczas gotowania szynki, połączyć musztardę Dijon, musztarda pełnoziarnista i miód w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorczyca PełnoziarnistaGorczyca Pełnoziarnista
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Wyjmij szynkę z piekarnika i szczotkuj ją obficie mieszanką musztardy miodowej. Włożyć szynkę do piekarnika i piec około 30 minut. Odwróć go i posmaruj ponownie mieszaniną musztardy miodowej (naprawdę posmaruj ją wieprzowiną). Piecz, aż osiągnie temperaturę wewnętrzną 150 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda MIODOWAMusztarda MIODOWA
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Wyjmij szynkę z piekarnika, do deski do krojenia, namiot folią aluminiową i pozostaw na co najmniej 20 do 30 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Pokrój to dziecko i ułóż plastry na półmisku.
5
Ziemniaki przełożyć do miski i podawać z szynką
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Idź do miasta na tym niegrzecznym chłopcu!!!!

Składniki

6słonina wieprzowasłonina wieprzowa4(mequite, hikora lub olcha)seler grubo posiekanyseler grubo posiekany4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMusztarda DijonMusztarda Dijon1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści4goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity20ząbki czosnku lub cebulki czosnku, pokrojone w 1/2 równikaząbki czosnku lub cebulki czosnku, pokrojone w 1/2 równika3kilogramyszynka świeża z kościąszynka świeża z kością2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy10trochę posiekanej cukiniiSól koszernaSól koszerna1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedo przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa10trochę posiekanej cukiniiOliwa z oliwekOliwa z oliwek10trochę posiekanej cukiniiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1łyżka czerwony ocet winnycebula grubo posiekanacebula grubo posiekana907papryka habaneroziemniaki red bliss, pokrojone w 1/2ziemniaki red bliss, pokrojone w 1/21szczyptaDuże pokruszone płatki czerwonej paprykiDuże pokruszone płatki czerwonej papryki2Spód: okruszki z herbatników grahampokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki1bunchbezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcąbezkostna baranina pokrojona w kostki o wymiarach 3–4 cali – lub można ją zastąpić bezkostną łopatką jagnięcą8gałązkirozmaryn, zbierane i liście drobno posiekanerozmaryn, zbierane i liście drobno posiekane10trochę posiekanej cukiniiSólSól4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu2galony1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorczyca pełnoziarnistagorczyca pełnoziarnista
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia38
Magazyn