Szybkowar Cola-Duszone Żeberka Wołowe
Szybkowar Cola-duszone żeberka wołowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 959 kalorii, 33g białka, oraz 85 g tłuszczu. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz colę, skrobię kukurydzianą, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć colę można śledzić to danie główne z Cherry Coke Float Cupcakes jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szybkowar W Stylu Azjatyckim Wołowina Bez Kości Krótkie Żeberka, Duszone żeberka wołowe z Tortelloni w sosie śmietanowym Marsala (Wolnowar ), oraz Duszone Żeberka Wołowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć sól, papryka, czarny pieprz, cayenne, i kminek w małej misce. Równomiernie pocierać mieszankę przypraw ze wszystkich stron żeber; odstawić.
Podgrzać olej w szybkowarze 6-litrowym na średnim ogniu, aż się połysk. Pracując partiami, dodaj wystarczająco krótkie żeberka, aby pokryć dno kuchenki bez wypychania ich. Sear, obracając od czasu do czasu, aż żebra są rumiane ze wszystkich stron, o 6 minut.
Przenieść na dużą płytkę i powtórzyć z pozostałymi żebrami.
Dodać czosnek i cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodaj cola, sos sojowy, i Worcestershire i, za pomocą drewnianej łyżki, zeskrobać rumiane kawałki z dna szybkowaru.Umieść żeberka w szybkowarze, Obróć, aby pokryć je sosem i Zablokuj pokrywkę na miejscu. Zwiększyć ciepło płyty kuchennej do wysokiego i doprowadzić kuchenkę do wysokiego ciśnienia. Zmniejsz ciepło płyty kuchennej do średniego i gotuj przez 30 minut, dostosowując ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać widoczny, stały strumień uciekającej pary. W międzyczasie Ustaw sitko na dużej misce; odstaw na bok.
Wyjmij szybkowar z ognia i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie przez 15 minut.Ostrożnie, szybko zwolnij ciśnienie pozostawione w kuchence,a następnie zdejmij pokrywę (trzymaj twarz z dala od uciekającej pary).
Przełożyć żebra na duży talerz i odstawić.
Wlać płyn przez sitko i zwrócić zawartość Sitka do szybkowaru. Za pomocą dużej łyżki, odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z naprężonej cieczy i zwrócić ciecz do szybkowaru (alternatywnie można użyć separatora tłuszczu).Zawróć szybkowar do pieca na średnim ogniu i doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Umieść skrobię kukurydzianą i wodę w małej misce, ubijaj do połączenia i dodaj połowę mieszanki do szybkowaru. Gotować, ubijając stale, aż sos będzie błyszczący i zagęszczony, około 30 sekund (dodaj więcej mieszanki skrobi kukurydzianej w razie potrzeby, jeśli chcesz grubszy SOS).
Zdjąć z ognia, dodać zastrzeżone żeberka i obrócić, aby pokryć je w sosie.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.