Szybko smażone endywia, Escarole i Frisée
Szybkie smażone endywia, Escarole, i Frisée może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 279 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny przepis fodmap służy 8 i kosztuje 11,42 zł / porcja. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz przebarwione liście i resztę pokrój w poprzek na 1-calowe kawałki, belgijską endywię, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 87% to danie jest super. Podobne przepisy to Sałatka z kopru włoskiego, Frisée i Escarole, Sałatka Frisée i Endive z oliwkowym winegretem, oraz Sałatka Endywia I Frisee Z Winegretem Truflowym.
Instrukcje
Wrzucić zieleninę razem, a następnie podzielić na 2 partie.
Ciepła 3 łyżki oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie dodać 1 partia zieleni, 1/2 łyżeczka soli, i 1/40 łyżeczka pieprzu i sauté, podrzucając z 2 drewniane szpatułki lub szczypce, aż równomiernie zwiędły, ale nadal chrupiące, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia i dodać 2 łyżeczki soku z cytryny, rzucając do herbu.
Przełożyć do naczynia do serwowania.
Powtórz procedurę z pozostałym olejem, zielenią, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.