Szybko Marynowane Krewetki

Szybko Marynowane Krewetki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać szybkie marynowane krewetki spróbować. Ten przepis służy 4. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 521 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, cebulę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć majonez, możesz podążać za tym daniem głównym z Super! Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Lżejsze jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szybkie Marynowane Krewetki, Lowcountry Gazpacho z Sezonowanymi krewetkami i szybko marynowaną okrą, oraz Bloody Mary Sałatka pomidorowa z szybkimi marynowanymi krewetkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotuj krewetki w dużym garnku z wrzącą solonąwoda, aż po prostu nieprzezroczyste w centrum, ok. 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić; spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia. Obrać i devein, pozostawiając ogonyintact, w razie potrzeby.
3
Połącz krewetki, cebula koper włoski, cebula, czosnek, chile, sok z cytryny, ocet, olej, andfennel liści w średniej misce. Przyprawić solą i pieprzem i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Koper WłoskiKoper Włoski
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
OcetOcet
CzosnekCzosnek
KrewetkiKrewetki
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Pozwól usiąść, rzucając od czasu do czasu, co najmniej 20 minut.
5
Podawać krewetki z tostami i majonezem, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
KrewetkiKrewetki
TostyTosty
6
DO AHEAD: marynowane krewetki mogą być wykonane 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
7
W porcji: 420 kalorii, 18 g tłuszczu, 4 g błonnika
8
Bon Appétit

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino można spróbować jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn