Szybkie smażenie kurczaka
Szybkie smażenie kurczaka jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz zieloną cebulę, paprykę, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest solidne. Spróbuj Szybki Stir-Fry Z Kurczakiem I Brokułami, Szybkie 15 minut Stir-Fry kurczaka i warzyw, oraz Szybkie 10 Minut Krewetki Teriyaki Stir-Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój kurczaka w paski o grubości 1/4 cala; umieść w płytkim naczyniu.
W małej miseczce ubijamy bulion z kurczaka i kolejne 5 składników.
Wlać połowę mieszaniny bulionu na kurczaka, rezerwując pozostałą mieszaninę bulionu. Włącz kurczaka do płaszcza i odstawić 30 minut.
Podgrzać 2 Łyżki. olej w woku lub dużej patelni na średnim ogniu 2 minuty.
Usuń kurczaka z marynaty, odrzucając marynatę.
Dodać kurczaka wok, i stir-smażyć 3 do 5 minut lub aż lekko rumiane.
Dodaj marchew, paprykę i zieloną cebulę i smaż 3 do 4 minut.
Dodaj zarezerwowaną mieszaninę bulionu i gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje.
Podawać na gorącym ugotowanym ryżu.