Szybkie Risotto
Przepis Rapid Risotto jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 290 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Szybkie Rolki, Rapid Ragu, oraz Rapid Ragu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w szybkowarze 6-litrowym na średnim ogniu do nagrzania.
Dodaj ryż i cebulę, i smażyć 1 minutę. Wymieszać z winem i bulionem. Zamknij pokrywę bezpiecznie i doprowadzić do wysokiego ciśnienia na dużym ogniu (około 4 minut). Dostosuj ciepło do średniego lub poziomu potrzebnego do utrzymania wysokiego ciśnienia i gotuj 3 minuty.
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut.
Umieść Szybkowar pod zimną bieżącą wodą.
Zdjąć pokrywkę i wymieszać z pomidorami, pietruszką, pieprzem i prosciutto. Gotować, odkryte, na średnim ogniu 3 minuty, stale mieszając. Wymieszać z serem.
W razie potrzeby udekorować gałązkami pietruszki.