Szybkie Pikantne Kimchee
Szybkie pikantne Kimchee jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 63 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 79 fanów. Sprawdza się jako niedrogi dodatek. Mieszanka kapusty napa, imbir, ocet ryżowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 40 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Szybkie Pikantne Kimchee, Koreańskie grillowane żeberka z imbirem, Chiles i szybkim Kimchee, oraz Kimchi / Kimchee / Gimchi (Koreańska Sfermentowana Pikantna Kapusta).
Instrukcje
Usunąć zewnętrzne liście z kapusty.
Kapustę pokroić w ćwiartki i usunąć twardy wewnętrzny rdzeń. Pokroić w przekroju na plastry 1/2 cala. Włożyć do durszlaka, dodać sól i dobrze wymieszać.
Umieścić nad miską i odcedzić, przykryte, aż zwiędną, o 2 godziny.
W dużej misce połączyć ocet i cukier i wymieszać do rozpuszczenia.
Dodać pastę chili, imbir, czosnek, i szalotki i wymieszać. Kapustę opłukać solą kilkoma zmianami wody. Dobrze wysuszyć i dodać do mieszaniny octu; dobrze wymieszać, aby połączyć. Włóż do sterylizowanego szklanego słoika i zapakuj kapustę; dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia. Zamknąć słoik i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny. To jest pikantne i staje się bardziej pikantne, im dłużej siedzi-Dodaj lub odejmij pastę chili do smaku.