Szybkie kalmary z majonezem czosnkowym
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Szybkie kalmary z majonezem czosnkowym może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, majonez, mączkę kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Gulasz z kalmarów z grzanką czosnkową, Gulasz z kalmarów z grzanką czosnkową, oraz Zwęglone kalmary z rosołem z pieczonego czosnku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować majonez, połączyć pierwsze 4 składniki w małej misce. Kryj się i wyluzuj.
Aby przygotować kalmary, pociąć rurki kałamarnicy na 1/2-calowe pierścienie. Zostaw macki nienaruszone. Spłukać i osuszyć.
Połącz mąkę kukurydzianą i kolejne 3 składniki w dużej, wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; dodaj połowę kałamarnicy. Uszczelnij torebkę; wstrząśnij, aby pokryć.
Rozgrzać 1/4 szklanki oleju na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodaj kałamarnicę pokrytą mieszanką mąki kukurydzianej do gorącego oleju; gotuj 2 minuty, często obracając, lub aż kałamarnica zacznie zwijać się wokół krawędzi. (Nie przegotować.)
Usuń kałamarnicę z patelni; odcedzić na papierowych ręcznikach. Powtórz procedurę z pozostałą kałamarnicą, mieszaniną mąki kukurydzianej i 1/4 szklanki oleju.
Podawać od razu z majonezem czosnkowym i cytryną.