Szybkie Curry Z Jagnięciny

Szybkie Curry Z Jagnięciny
Przepis szybkie Curry jagnięce może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 1 godzina. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 244 kalorie, 6G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.04 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz jagnięcinę, imbir, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, Szybkie Curry, oraz Curry Z Jagnięciny.

Instrukcje

1
Czystą zieloną paprykę, cebulę, czosnek i imbir z 1 łyżką wody w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać nasiona gorczycy i gotować, mieszając często, przez około 30 sekund, lub aż zaczną pop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
4
Wlać czystą cebulę i gotować, często mieszając, przez około 3 minuty, aż czysta będzie gęsta i dość sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Dodać pozostały 1 łyżkę oleju i curry i mieszać przez 30 sekund. Pomidory wymieszać z ich sokiem i gotować przez 1 minutę, często mieszając, następnie mieszać w mleku kokosowym i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Curry W ProszkuCurry W Proszku
PomidorPomidor
SokSok
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Dodać jagnięcinę i groszek i powrócić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i przykryj. Gotować na wolnym ogniu przez około 6 minut, aż groszek zmięknie. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JagnięcinaJagnięcina
GrochGroch
7
Udekoruj kolendrą i podawaj na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
8
artykuł var
9
Typ_27_data = {};
10
artykuł
11
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 litr) z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn