Szybkie Ciasto Mardi Gras King
Szybkie ciasto Mardi Gras King może być tylko Kreolski przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, cukier, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. 282 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Szybkie Ciasto Mardi Gras King, Mardi Gras King cake Cupcakes: pasuje do króla i królowej, oraz Tort Mardi Gras King.
Instrukcje
Wymieszaj 2 1/2 szklanki mąki i drożdży w misce miksera stojącego, za pomocą uchwytu łopatkowego, na niskim poziomie przez około 30 sekund.
Podgrzać mleko, cukier i sól w małym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, a mleko ma temperaturę od 120 ° F do 54°.
Z mikserem na niskim poziomie, wlać płyny i wymieszać do włączenia.
Dodawać jajka po kolei. Kontynuuj mieszanie, aż powstanie kudłate ciasto. Wyczyść wiosło i przełącz na hak do ciasta.
Wymieszać w pozostałej 1 szklanki mąki trochę na raz, dodając mniej lub więcej mąki w razie potrzeby, aby miękkie ciasto.
Dodać zmiękczone masło, kawałek po kawałku, ugniatając, aż każdy kawałek masła zostanie wchłonięty.
Ugniatać przez osiem minut na niskim poziomie. Ciasto powinno całkowicie oczyścić boki miski. Jeśli jest zbyt lepki, dodaj dodatkową mąkę 1 łyżkę na raz, dokładnie mieszając przed określeniem, czy potrzebna jest większa ilość mąki. Jeśli ciasto wydaje się zbyt suche, spryskaj kilka razy wodą z butelki z rozpylaczem, dokładnie mieszając przed określeniem, czy potrzebna jest więcej wody. Co 2 minuty zatrzymaj maszynę, zeskrobaj ciasto z haka, a następnie kontynuuj ugniatanie.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i kilka razy wyrabiać ręcznie, aby było gładkie i elastyczne. Uformuj ciasto w kulkę.
Ciasto przekładamy do natłuszczonej miski. Skręć raz tak nasmarowana powierzchnia jest na górze. Przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Podczas gdy ciasto jest schładzania, zrobić cynamon nadzienie. W małej misce, połączyć brązowy cukier i zmielony cynamon.
Masło połączyć z mieszaniną cynamonu i dobrze wymieszać.
Rozwałkuj schłodzone ciasto na prostokąt o wymiarach 10 x 20 cali.
Rozprowadzić nadzienie na połowie dłuższej strony ciasta. Złożyć ciasto na pół pokrywając nadzienie. Pat ciasto w dół mocno tak ciasto będzie trzymać się razem.
Ciasto pokroić na trzy długie paski. Naciśnij szczyty pasków razem i oplot paski. Naciśnij końce razem na dole. Delikatnie rozciągnij warkocz tak, aby ponownie mierzył 20 cali. Uformuj go w okrąg / owal i naciśnij krawędzie razem.
Przenieść pierścień do pergaminu wyłożonej lub natłuszczonej blachy do pieczenia. Przykryj ciasto folią i pozostaw do podwojenia, około 1 godziny. Gdy ciasto rośnie, Rozgrzej piekarnik do 350º.
Piec ciasto, aż będzie złoty kolor, 20-35 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić 10 minut na blasze do pieczenia, a następnie umieścić go na regale chłodzącym do całkowitego ostygnięcia przed oblodzeniem. Aby ukryć dziecko w cieście, w razie potrzeby zrób małą szczelinę na dnie ciasta i włóż miniaturowe plastikowe dziecko po ostygnięciu ciasta.
Lukier: w małej misce wymieszać cukier puder, mleko i wanilię, aż będzie gładka (dodać dodatkowe mleko, jeśli mieszanina jest zbyt gęsta lub cukier puder, jeśli zbyt cienka).
Łyżka lukru na wierzchu ciasta. Natychmiast posypać kolorowym cukrem, naprzemiennie między trzema kolorami.