Szybki Tort Kawowy

Szybki Tort Kawowy
Szybki Tort Kawowy to przepis bezglutenowy na 8 porcji. Ten deser ma 204 kalorie, 3 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Za 50 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką masło, cukier, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 11%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy obejmują kruchy tort kawowo-migdałowy, tort kawowo-lodowy oraz tort kawowo-migdałowo-czekoladowy.

Instrukcje

1
W małym rondlu wymieszaj cukier, wodę i kawę. Doprowadzić do wrzenia; smażymy przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Zdejmij z ognia; wymieszać z masłem i ekstraktem rumowym. Lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z RumuEkstrakt Z Rumu
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3
Ciasto podzielić na trzy poziome warstwy.
4
Połóż dolną warstwę na talerzu do serwowania.
5
Posmaruj około 1 łyżką mieszanki kawowej; posmarować 1 szklanką ubitej polewy. Powtórz warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Solonych Orzeszków Ziemnych3 łyżki Drobno Posiekanych Solonych Orzeszków Ziemnych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
6
Posmaruj pozostałą mieszanką kawy po przeciętej stronie pozostałej warstwy ciasta; połóż na wierzchu kawą do dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
7
Pozostałą ubitą polewą rozsmaruj na wierzchu tortu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Solonych Orzeszków Ziemnych3 łyżki Drobno Posiekanych Solonych Orzeszków Ziemnych
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
8
W razie potrzeby udekoruj startą czekoladą. Schłodzić aż do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania na tort. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 to hołd dla narodzin Franciacorty w 1961 roku – roku, w którym Berlucchi wyprodukował pierwsze wino musujące tej klasycznej metody. Ten zabawny i żywy brylant oferuje owoce cytrusowe i rześki, czysty finisz. Mieszanka: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero* Etykieta Franciacorta '61 Extra Brut jest w trakcie zmiany. Możesz otrzymać jedną z dwóch etykiet przedstawionych powyżej. Nie można żądać określonych etykiet.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn