Szybki Mus czekoladowo-cynamonowy z wiśniami
Szybki Mus czekoladowo-cynamonowy z wiśniami to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 546 kalorii. Jeśli masz Bing wiśnie, sok z wiśni, konfitury z wiśni i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Szybki Mus czekoladowo-cynamonowy z wiśniami, mus czekoladowy bananowy bez jaj | szybki mus, oraz Mus czekoladowy z wiśni pokrytych czekoladą.
Instrukcje
Połącz wiśnie, konfitury wiśniowe i Port w ciężkim małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż soki zagęszczają się do konsystencji syropu, często mieszając, około 10 minut.
Przełożyć do małej miski i schłodzić do ostygnięcia, około 3 godzin. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić.
Połącz 1/4 szklanki śmietany i cynamonu w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Dodać czekoladę i ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia.
Przenieść mieszaninę czekolady do dużej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, beat Pozostałe 1 szklanka śmietany w średniej misce, aż miękkie szczyty tworzą. Złóż 1/4 bitej śmietany do letniej mieszanki czekoladowej. Złóż pozostałą bitą śmietanę do mieszaniny czekolady w 3 dodatkach tylko do momentu włączenia. Podziel mus na 4 szklanki lub miski. Schłodzić do Ustawienia, około 4 godzin. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć; przechowywać schłodzone.
Łyżka wiśni z syropem na szczycie musu i podawać.