Szybki marynowany stek z flanki
Szybko marynowany stek z flanki może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 2,48 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 25 g białka i 11 g tłuszczu. Jest idealny na walentynki. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga oregano, musztardy dijon, sosu sojowego i sosu worcestershire. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i przyjazną dla fodmap. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 45% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Wypróbuj marynowany stek z flanki, marynowany stek z flanki i marynowany stek z flanki, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej, zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze dziewięć składników.
Dodaj stek i obróć do sierści. Zamknąć w lodówce na 8 godzin lub na noc, od czasu do czasu obracając.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Grilluj pod przykryciem na średnio gorącym ogniu przez 6–10 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku mięsa średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°, średni – 160°, dobrze wysmażony – 170°). Przed podaniem pokrój w cienkie plasterki w poprzek włókien.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek z flanki w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.