Szybki Makaron Z Krewetkami Cytrynowo-Pietruszkowym

Need a pescatariańskie danie główne? Fast Lemon-pietruszka krewetki makaron może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 538 kalorii, 33g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wina, masło, liście pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Makaron z krewetkami, cytryną i pietruszką, Krewetki: Inne Fast Food {: Lemon Pepper Shrimp Over Greens}, oraz Makaron Cytrynowo-Pietruszkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek obficie osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Ustaw durszlak w zlewie.
Dodać makaron do wrzącej wody i wymieszać.Około 4 minuty po dodaniu makaronu do wody, rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połyśnie.
Dodać płatki czosnku i czerwonej papryki i gotować, mieszając często, tylko do pachnące, o 10 do 20 sekund.
Dodać krewetki i doprawić solą. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż dopiero zaczynają się różowy, o 1 minutę.Podgrzej ciepło do wysokiej i dodaj wino do patelni. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zapach alkoholu spali się, ciecz jest nieco zmniejszona, a krewetki są gotowane przez i nieprzezroczyste, o 4 protokół. W międzyczasie upewnij się, że makaron jest ugotowany al dente, a następnie odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki wody do gotowania. Włóż makaron do garnka i odstaw zarezerwowaną wodę do gotowania na bok.
Zdjąć patelnię z ognia, dodać masło i skórkę z cytryny i mieszać, aż masło się rozpuści, około 1 minuty.
Przelać krewetki i sos do garnka z makaronem.
Dodać pietruszkę i tyle wody do gotowania makaronu, aby mieszanina kremowa z cienką warstwą sosu widoczną na dnie garnka (start z około 1/4 szklanki); wrzucić do połączenia. Smak i doprawić dodatkową solą lub dodać dodatkową wodę do gotowania makaronu w razie potrzeby.
Przenieść makaron do naczynia lub poszczególnych płytkich misek i top z tartym parmezanem, jeśli jest używany.