Szybki makaron Carbonara
Szybka pasta Carbonara zajmuje około 20 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji po 512 kalorii , 19 g białka i 24 g tłuszczu każda. Za 1,18 USD za porcję przepis ten pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga groszku, makaronu, czosnku w proszku i mleka. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis podoba się 49 smakoszom i kucharzom. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 64% danie to jest solidne. Podobne przepisy to Brussels Sprout Carbonara with Fettuccini , Fettuccine Alla Carbonara, With No Cream Necessary i Linguine Alla Carbonara .
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie ugotuj boczek na dużej patelni, aż będzie chrupiący.
Wyjmij boczek z patelni łyżką cedzakową, zachowując 2 łyżki wytopionego tłuszczu na patelnię.
Odsącz boczek na papierowych ręcznikach.
Dodaj pozostałe składniki do odłożonego tłuszczu; gotuj na małym ogniu, aż serek się rozpuści, a mieszanka dobrze się połączy i podgrzeje.
Odcedź makaron i przełóż go do dużej miski.
Dodaj sos serowy i boczek; lekko wymieszaj.