Szybki makaron Carbonara
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Quick Pasta Carbonaran. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji, każda z 519 kaloriami , 20 g białka i 26 g tłuszczu . Za 1,18 USD za porcję przepis ten pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 20 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga boczku, serka śmietankowego Philadelphia®, mleka i groszku. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 51% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Brussels Sprout Carbonara with Fettuccini , Fettuccine Alla Carbonara, With No Cream Necessary i Linguine Alla Carbonara .
Instrukcje
UGOTUJ makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie ugotuj boczek na dużej patelni, aż będzie chrupiący.
Wyjmij boczek z patelni łyżką cedzakową, zachowując 2 łyżki wytopionego tłuszczu na patelnię.
Odsącz boczek na papierowych ręcznikach.
DODAJ pozostałe składniki do odłożonego tłuszczu; gotuj na małym ogniu, aż serek się rozpuści, a mieszanka dobrze się połączy i podgrzeje.
ODCEDNIJ makaron; przełóż go do dużej miski.
Dodaj sos serowy i boczek; lekko wymieszaj.