Szybki kurczak duszony octem z czosnkiem i liśćmi selera
Szybki kurczak duszony w occie z czosnkiem i liśćmi selera jest bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 4. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 34g białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka ząbków czosnku, rosół z kurczaka, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Duszony kurczak z korzeniem selera i czosnkiem, Kurczak duszony z szalotką, czosnkiem i octem balsamicznym, oraz Sztuka jedzenia miecznika z oliwkami, selerem, czosnkiem, octem i miętą.
Instrukcje
Na dużej patelni, rozgrzać olej, aż się połysk. Kurczaka doprawić solą i pieprzem; dodać do patelni w jednej warstwie. Gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż dobrze rumiane, 8 protokół. Wymieszać czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu tylko do pachnącego, 1 minutę.
Dodać większość liści selera i mieszać tylko do zwiędnięcia, 30 sekund.
Dodać bulion i ocet i gotować, skrobanie wszelkie kawałki z dna patelni, aż sos jest zredukowany do kilku łyżek, 5 do 6 protokół.
Dodać natkę pietruszki i pozostałe liście selera i podawać.