Szybki i łatwy szpinak kremowy

Szybki i łatwy szpinak kremowy
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Szybki i łatwy szpinak śmietany może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 169 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. 477 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka szalotki, szpinak, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest doskonałe. Spróbuj Szpinak Łatwy Kremowy, Szpinak Łatwy Kremowy, oraz Szpinak łatwy kremowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do dużego garnka do zupy wlać oliwę, umieścić na dużym ogniu, dodać szpinak i przykryć. Gotuj przez 1 minutę, odkrywaj i lekko mieszaj, aż większość liści będzie jasnozielona i zwiędnie, około 2 minut. Szpinak szybko odcedzić w sitku i przełożyć na talerz wyłożony 4 lub 5 ręcznikami papierowymi. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, wycisnąć jak najwięcej płynu ze szpinaku, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
8 Do 9 Papryczek Poblano, Upieczonych, Obranych I Posiekanych8 Do 9 Papryczek Poblano, Upieczonych, Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Szpinak przełożyć na deskę do krojenia i grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
3
Wymieszać sól, pieprz czarny, pieprz cayenne i gałkę muszkatołową w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu, roztopić masło w patelni, i wymieszać szalotkę w gorącym maśle, aż ledwo złoty i półprzezroczysty, 3 do 4 protokół. Wymieszać mieszankę przypraw do mieszanki szalotki i wlać śmietanę. Podnieść ciepło do średniej-wysokiej i zmniejszyć sos śmietanowy do około połowy, około 5 minut. Wymieszać ze skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Zmniejszyć ogień do niskiej i wrzucić szpinak z sosem śmietanowym na patelni. Gotować i mieszać, aż szpinak jest podgrzewany i powlekane, o 2 protokół. Ser Parmigiano-Reggiano wymieszać ze szpinakiem, aż do całkowitego połączenia; podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn